Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pržene pite sa viršlom i krompir pireom

Pržene pite sa viršlom i krompir pireom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k448
Pržene pite sa viršlom i krompir pireom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 7
28/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Ovakve pite nikada ne odbijamo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • krompir pire - 500 g
  • viršle - 500 g
  • ulje - 50 g
  • kora za pitu - 1/2 pakovanja (250 g)
  • masnoća - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u posudi. Narendajte kačkavalj u posebnoj posudi.

Rastvorite kore. Svaki list iseći poprečno /da dobijete četiri komada/.

Svaku viršlu isecite na dva dela, pa isecite po dužini.

Svaki list premažite otopljenim maslacem. Premažite sloj krompir pirea, pospite rendanim kačkavaljem i stavite parče viršle.

Uvaljati u tompus i premazati jajetom. Pržite na zagrejanom ulju do zlatne boje sa obe strane.

Stavite pitice na kuhinjski papir da se ocedi masnoća.

Konzumirajte toplo.

Pržene pitice sa viršlom i krompir pireom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: