Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Peljmeni»Veoma ukusni Hinkali (Khinkali)

Veoma ukusni Hinkali (Khinkali)

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Veoma ukusni Hinkali (Khinkali)
Fotografije: Anonymous
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Ukusni zavežljaji Hinkali prirpemljeni po autentičnom gruzijskom receptu. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • so - kašika i po
  • teleće mleveno meso - 250 g i goveđe 250 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - po ukusu
  • ljuta paprika - po ukusu
  • korijander - po ukusu
  • slanina - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajte slaninu, sitno iseckan luk, beli luk, so, kumin, ljutu papriku i peršun i sipajte oko 120 ml vode, lepo promešajte.

Zamesite testo od brašna, vode i 150 ml sodi, testo treba da bude čvrsto. Ostavljamo ga da odstoji.

Nakon toga razvučemo testo i isečemo na četiri dela, posipamo brašnom i stavljamo jedan na drugi, ponovo razvučemo i stavljamo brašno i tako dok ne dobijemo bar 12 slojeva lista.

Po želji možemo iseći čašom ili na kockice i napuniti mlevenim mesom, uzimamo ivice i zavrtimo i pritiskamo da se ne otvore.

Stavljamo na dasku za sečenje da napravimo ravno dno.

U vrelu vodu dodajemo so i stavljamo ove peljmene da se kuvaju dok ne isplivaju sa dnom na gore i još 1-2 minuta, nakon toga vadimo - ukupno se kuvaju oko 10 minuta.

Nakon što ih izvadite, pospite Hinkale (Khinkale) biberom ili šarenim biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: