Način pripreme
U mleveno meso dodajte slaninu, sitno iseckan luk, beli luk, so, kumin, ljutu papriku i peršun i sipajte oko 120 ml vode, lepo promešajte.
Zamesite testo od brašna, vode i 150 ml sodi, testo treba da bude čvrsto. Ostavljamo ga da odstoji.
Nakon toga razvučemo testo i isečemo na četiri dela, posipamo brašnom i stavljamo jedan na drugi, ponovo razvučemo i stavljamo brašno i tako dok ne dobijemo bar 12 slojeva lista.
Po želji možemo iseći čašom ili na kockice i napuniti mlevenim mesom, uzimamo ivice i zavrtimo i pritiskamo da se ne otvore.
Stavljamo na dasku za sečenje da napravimo ravno dno.
U vrelu vodu dodajemo so i stavljamo ove peljmene da se kuvaju dok ne isplivaju sa dnom na gore i još 1-2 minuta, nakon toga vadimo - ukupno se kuvaju oko 10 minuta.
Nakon što ih izvadite, pospite Hinkale (Khinkale) biberom ili šarenim biberom.