Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pilav»Jermenski pilav sa basmatijem i piletinom

Jermenski pilav sa basmatijem i piletinom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Jermenski pilav sa basmatijem i piletinom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
10/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Neka bude ne samo lako, već i veoma ukusno - jermenski pilav!"

Potrebni sastojci

  • basmati pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • pileće meso - 300 g
  • ulje - 5 kašika
  • crvena paprika - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • biber
  • so
  • nana
  • kumin
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se kuva u vodi začinjenoj sa malo soli.

Dobijeni bujon se procedi i čuva. Meso se po potrebi skine sa kostiju i iseče na sitne komade.

U odgovarajućoj dubokoj posudi propržite luk, dodajte iseckanu šargarepu.

Očišćena i sitno seckana crvena i zelena paprika se zatim ubace u tiganj. Dodajte pirinač, dve i po šolje bujona ili pomešajte bujon i vodu.

Začini se - biberom, nanom, dva zrna pimenta, prstohvatom kima.

Na kraju se u pilav dodaju piletina i suvo grožđe.

Kuvajte na umerenoj vatri dok tečnost za jermenski pilav ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: