Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Domaći majonez sa belim lukom bez jaja

Domaći majonez sa belim lukom bez jaja

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Domaći majonez sa belim lukom bez jaja3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1 min.
Ukupno
1 min.
"Ako niste uspeli da ga potrošite, nemojte bacati majonez sa belim lukom. Koristite ga kao sos u raznim jelima."

Potrebni sastojci

  • ulje - 200 ml
  • sveže mleko - 100 g
  • jabukovo sirće - 1 kašika ili sok od limuna
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Svi proizvodi moraju biti iste temperature, tj. na sobnoj temperaturi.

Sve sipajte u posudu u kojoj ćete mutiti majonez, pa uključite blender. Nakon 30 sekundi, majonez je spreman.

Čuvati u staklenoj posudi u frižideru do 5 dana.

Ako niste uspeli da ga potrošite, nemojte bacati majonez sa belim lukom. Koristite ga kao sos u raznim jelima.

Posuda u kojoj ćete mutiti majonez mora biti savršeno suva.

Ako se iz nekog razloga majonez ne zgusne, dodajte još malo ulja i nastavite da mutite.

Prijatno sa mojim domaćim majonezom sa belim lukom bez jaja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: