Način pripreme
Za smesu:
Jaja, vanilin šećer i šećer umutiti mikserom. Umešati kefir, te izmiksati.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo i postepeno dodavati u smesu sa jajima lagano muteći mikserom.
Polovinu smese rasporediti u kalup za kuglof, koji ste premazali uljem i posuli brašnom.
Zatim rasporediti višnje.
Preko višanja naneti preostalu smesu.
Peći 45 minuta na 180 stepeni.
Pečen kuglof izvaditi iz rerne i kada se ohladi izručiti na tacnu.
Za glazuru:
U šerpu usuti ulje, dodati čokoladu za kuvanje koju ste polomili za kockice te otopiti na pari.
Čokoladnom glazurom dekorisati kuglof.
Kada se glazura stegne voćni kuglof sa kefirom seći i poslužiti.
Savet: Umesto višanja možete koristiti maline, jagode ili crveni mix voća.
Prijatno!