Način pripreme
Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk dok ne omekša.
Dodati na kolutove seckanu šargarepu i kratko propržiti.
Zatim dodati seckano meso i upržiti par minuta.
Naliti 200 ml tople vode, te ukrčkati desetak minuta.
Umešati seckanu papriku, suvi biljni začin, biber, slatku začinsku papriku, so, izmešati i ukrčkati desetak minuta.
Dodati krupno seckan kupus, sipati 700 ml tople vode, poklopiti i kuvati 40 minuta na laganoj vatri.
Paradajz oprati, prepoloviti i izrendati do kore, te dodati u šerpu, a koru odbaciti.
Ukrčkati pet minuta.
Za zapršku:
Na zagrejanom ulju upržiti brašno vodeći računa da ne gori.Dodati slatku začinsku papriku, izmešati i sipati u kupus.
Promešati, a zatim probati, pa ukoliko je potrebno dodati začine po ukusu, ukrčkati desetak minuta te skloniti sa vatre.
Slatki kupus sa svinjskim mesom poslužiti uz proju ili domači hleb.
Savet: Količina vode koju ćete dodati zavisi od toga koju gustinu kupusa želite.
Prijatno!