Način pripreme
Ispecite patlidžan, presečen na dve polovine. Kada je gotov, ostavite ga da se ohladi i oljuštite. Isecite unutrašnjost na debele komade.
Oljuštite ružičasti paradajz i isecite ga na debele kriške.
Oljuštite i isecite krastavac na kolutove, a takođe i čen belog luka.
Na kraju oljuštite crveni luk i isecite na tanka rebarca.
Ređajte kriške paradajza po dužini u sredinu duguljastog tanjira i pospite ih solju. Stavite krastavce i luk na dva kraja. Pospite ređanu salatu sirćetom, solju i maslinovim uljem.
U centar stavite patlidžan i začinite ga po želji. Stavila sam sirće, so, maslinovo ulje i mleveni čen belog luka. Možete dodati i svež peršun.
Kapare posipajte preko paradajza i poređajte ovčiji sir sa strane ili na salatu od patlidžana.
Klasična kombinacija bogate ređane salate sa patlidžanom - dokazano dobar ukus!