Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Salata sa pečenim patlidžanom i leblebijom

Salata sa pečenim patlidžanom i leblebijom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Salata sa pečenim patlidžanom i leblebijom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Veoma ukusna salata od leblebije i patlidžana, garnirana svežim zelenišem"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • čeri paradajz - otprilike 150 grama
  • leblebija - 1 konzerva (otprilike 400 g)
  • mirođija - ⅓ vezice
  • peršun - ⅓ vezice
  • mladi luk - 1 - 2 struka
  • ulje
  • sirće
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani i paprike se naseckaju. Čeri paradajz se seče na dva dele.

Povrće se sipa u tepsiju obloženu papirom za pečenje i zalivaju se sa malo ulja. Peku se u zagrejnaoj rerni na 210 stepeni.

Kada su gotovi, ostavljaju se sa strane da se ohlade. Za to vreme se seče peršun, mirođija i mladi luk.

U posudi se pomeša pečeno povrće, oceđena leblebija i naseckani zeleniš. Salata se začinjava solju, sirćetom i sa malo ulja. Dobro se meša i spremna je za serviranjem.

Po želji salata od patlidžana može da se pospe semenkama nara.

Salata sa pečenim patlidžanom i leblebijom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: