Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tapas»Punjene Halapenjo paprike

Punjene Halapenjo paprike

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Punjene Halapenjo paprike
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Punjene Halapeno paprike za jedinstvenu ideju za predjelo za svaku zanimljivu priliku i raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • halapenjo paprike - 10 komada (druga vrsta paprike)
  • krem sir - 100 g
  • tvrdi sir - 2 kašike, rendani (parmezan, pekorino)
  • beli luk - 1 čen
  • biber - 1/3 kašičice
  • slanina - 10 tankih traka
* merne jedinice

Način pripreme

Halapenjo paprike se operu, iseku na pola po dužini i očiste od semenki i žilica.

U posudi izgnječite čen belog luka sa malo soli, krem sir, rendani tvrdi sir i mleveni biber.

Mešajte fil dok ne bude homogena smesa i njime punite svaku polovinu ljute papričice.

Halapenjo paprike se umotaju u traku slanine i ređaju na pleh obložen papirom za pečenje.

Punjene ljute papričice pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

Probajte punjene Halapenjo paprike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: