Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kineska ljuto-kisela supa

Kineska ljuto-kisela supa

Denitsa TodorovaDenitsa Todorova
Početnik
32
Kineska ljuto-kisela supa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Supa koja je izazov za čula"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 100 g suve, kineske
  • tofu - 200 g tvrdi
  • bambus - 1/2 šolje, bambus vrhovi iz konzerve
  • bujon - 4 šolje, piletina/povrće
  • so - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • beli biber - 1/4 kašičice
  • čili - 1/2 kašičice
  • pirinčano sirće - 2 kašike
  • skrob - 2 kašike, kukuruzni, pomešan sa 3 kašike vode
  • jaje - 1 komad, umućeno
  • susamovo ulje - 2 kašičice
  • mladi luk - 2 stabljike, seckan
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što treba da uradimo je da potopimo pečurke u vodu. Nakon što odstoje 30 minuta u šerpi, sipajte bujon, so, soja sos, vodu od pečuraka i narezane na trakice pečurke i bambus.

Kuvamo na jakoj vatri dok ne proključa, a nakon što proključa smanjimo vatru.

Dodajte beli biber, čili, sirće i tofu i pustite da ponovo provri.

Dodajte rastvoreni skrob uz mešanje, zatim razmućeno jaje, hvatajući kašikom i praveći krpe.

Isključite vatru i dodajte susamovo ulje i mladi luk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: