Način pripreme
Ugrevamo vodu i dodajemo šećer i kvasac. Sačekamo malo da nadođe i dodajemo so.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu sa kvascem. Umesimo ne mnogo tvrdo testo i uvijamo mokrom krpom. Ostavljamo da nadođe na toplom jedan sat.
Od testa pravimo dve jednake lopre, koje razvučemo na tanke kore. Trudimo se da budu pravougaonici. Obilno namažemo uljem i savijamo jedan kraj ka sredini. Drugi takođe. Itako oblikovano sečemo trakice, što je moguće tanje.
Stavljamo po četiri trakice na kockicu, i lagano ih učvrstimo i uvijamo. Dobija se nešto kao ružice. U šerpu stavljamo jednu šolju vode da provri. Odozgo stavite rešetku, poređajte ružice, i ponovo poklopite šerpom.
Tako ih kuvajte na pari oko 40 minuta. Kad budu gotove, stavite ih u ugrejano ulje, i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede i servirajte. Budu veoma ukusne!