Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Domaće slatko sa saharinom

Domaće slatko sa saharinom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Domaće slatko sa saharinom
Fotografije: N.Akifova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
5
"Slatko sa saharinom, koje mogu da jedu i dijabetičari."

Potrebni sastojci

  • maline - 2 kg
  • saharin - 40 komada tablete
  • voda - 1 l
  • vanila - 2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite veliki lonac i dodajte 1 litar vode, dodajte tablete saharina i dobro promešajte da se rastvore.

Posle toga u vodu dodamo oko 2 kilograma opranih i očišćenih malina, možete ih staviti u frižider da prenoće ili odmah kuvati.

Odabrao sam opciju da ih odmah pripremim. Stavimo lonac na šporet na tihu vatru i počnemo da mešamo. Ovde je veoma važno stalno mešati, jer se vrlo brzo lepi za dno. Da se ​​to ne bi desilo i da domaće slatko posle ne bi mirisalo, mora se mešati.

Kada slatko od malina počne slabije da ključa, povucite ga na stranu i procedite kroz jako fino cediljku i procedite sok sa mesnatim delom maline, bacite samo semenke.

Vratite smesu na šporet da se zgusne i dodajte dva paketića vanile.

Posle oko sat vremena na laganoj vatri, smesa se zgusne i proba se. Uzimajući kašiku slatka i stavljajući ga u porcelansku posudu, kada se ohladi, određujemo koliko je gusto i koliko želimo da bude gusto.

Gotovo domaće slatko bez šećera stavljamo u oprane tegle.

Dobro zatvorite poklopac i stavite slatko od malina u šerpu da se prokuva samo 10 minuta da se poklopci sterilišu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: