Način pripreme
Eritritol sipajte u blender i kratko sameljite.
Belanca umutiti mikserom na velikoj brzini nekoliko minuta do bele i guste pene, postepeno dodavati eritritol i limunsku kiselinu.
Dodajte prosejanu ksantan gumu i ponovo kratko umutite.
Prebacite smesu u pleh i oblikujte keto puslice na papiru za pečenje u obliku gnezda.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni oko 60 minuta.
Pustite ih da se potpuno ohlade u rerni, a zatim ih skinite sa papira.
Stavite avokado, kakao i mleko u blender i umutite keto krem.
Dodajte otopljenu čokoladu, vanilu i keto zaslađivač po ukusu i sve dobro umutite do homogene smese.
Prebacite kremu u kesu i stavite u frižider na 15 minuta.
Napunite puslice kremom i stavite u frižider na oko 30 minuta.
Keto desert sa belancima je spreman.
Komentari