Način pripreme
Spanaću uklonite drškei sitno ga iseckajte. U tiganju propržite luk i beli luk.
Dodajte spanać i sačekajte da smanji zapreminu. Isključite i dodajte začine, jaje i sitni sir. Promešati i ostaviti na stranu.
Napravite bešamel tako što ćete propržiti brašno na rastopljenom maslacu.
Razblažite svežim mlekom i dodajte začine. Sačekajte da se zgusne do željene gustine i isključite.
U odgovarajuću tepsiju na dno stavite malo bešamel sosa.
Pokrijte korom i ravnomerno rasporedite malo mešavine od spanaća.
Ponovo dodati bešamel i koru...tako sve dok se ne potroše količine i završi sočna lazanja.
Završite sa korama i preostalim bešamelom prelijte lazanju sa spanaćem.
Pospite kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lazanja sa spanaćem i sitnim sirom ne bude gotova.