Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Penjurlija sa sirom i majonezom

Penjurlija sa sirom i majonezom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Penjurlija sa sirom i majonezom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kod kuće volimo ovu penjurliju sa sirom i majonezom sa ajranom. ​"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • sir - 200 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • majonez - 100 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubljoj posudi umutite jaja, dodajte kiselo mleko, ulje, brašno, sodu i izmrvljeni sir.

Tepsija prečnika 30 cm je podmazana uljem i brašnom u koju se sipa dobijena smesa.

Stavite majonez na smesu kašičicom.

Veličanstvenu penjurliju pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok čačkalica kojom probate ne bude suva kada je ubodete u testo.

Kod kuće volimo ovu penjurliju sa sirom i majonezom sa ajranom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: