Način pripreme
Za ovu tradicionalnu milinku, umutite 4 jaja u posudi i dodajte 1 kašičicu soli.
Dodajte 2 kašičice praška za pecivo u kiselo mleko i sačekajte da se aktivira.
U međuvremenu istopiti 50 g kravljeg maslaca i pomešati sa 50 ml ulja ili druge vrste masti po izboru.
Pomešamo sve tečne sastojke i sipamo izmrvljeni kravlji sir, prethodno isečenu gaudu na kockice, a možete koristiti i drugu vrstu sira i kačkavalja.
Prosejte dve šolje brašna i mešajte dok se ne dobije gusta kaša.
U prethodno nauljeni pleh sipajte pripremljenu smesu za mešanu milinku i pecite na 180 stepeni sa ventilatorom dok se ne dobije zlatna kora.
Nakon što pečenu milinku bez mešenja izvadimo, obilno je premažemo maslacem i po želji poslužimo uz arijan ili čaj.
Garancija za neodoljiv ukus i zadovoljne goste.