Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileće grudi sa topljenim sirom, pavlakom i pečurkama

Pileće grudi sa topljenim sirom, pavlakom i pečurkama

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Pileće grudi sa topljenim sirom, pavlakom i pečurkama
Fotografije: veronnika_pavlova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Serviramo pileće grudi sa topljenim sirom, pavlakom i pečurkama, a po želji ukrasimo sitno seckanom mirođijom."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada, sirove
  • pečurke - 200 g (vrsta po izboru)
  • topljeni sir - 200 g
  • tečna pavlaka - 1 pakovanje, za kuvanje
  • beli luk - 2 čena (sitno iseckana)
  • kravlji maslac - 1 pakovanje
  • bujon od pečuraka - 1 pakovanje
  • biber - prstohvat
  • so - prstohvat
  • mirođija - za dekoraciju (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte da se maslac istopi na srednje visokoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i dinstajte dok ne omekša.

Pečurke isecite na tanke kriške i dodajte i njih.

Kuvamo ih dok im tečnost ne ispari i ne postanu zlatne. Dodajte malo vode i unutra izmrvite bujon od pečuraka.

Pustite da se pečurke i beli luk kuvaju još nekoliko minuta, pa ih sklonite sa vatre. Pileće grudi posolite i pobiberite i lagano ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Zatim izvadimo pečeno meso, isečemo na komade srednje veličine i dodamo pakovanje pavlake rastvorene u malo vode.

Dodajte im mešavinu pečuraka i belog luka, pa dodajte topljeni sir.

Vratite pileće grudi u rernu i pecite oko 25-30 minuta ili dok se pileće grudi ne ispeku i dok sir ne porumeni.

Pileće grudi sa topljenim sirom, pavlakom i pečurkama, serviramo ukrašene sitno seckanom mirođijom po želji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: