Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pogačice sa sirom»Francuske lepinjice (Gougère) sa hrskavom koricom

Francuske lepinjice (Gougère) sa hrskavom koricom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Francuske lepinjice (Gougère) sa hrskavom koricom
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Francuske lepinjice Gougère sa hrskavom koricom - ukusno pecivo sa sirom ili mali francuski hlepčići za ukusan doručak"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 90 g
  • voda - 150 ml
  • pavlaka 30% - 50 ml
  • so - prstohvat
  • brašno - 90 g
  • jaja - 2 komada
  • tvrdi sir - 80 g (rendan)
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu, pavlaku, maslac i so u šerpu.

Kada se masalc istopi i smesa proključa, dodajte brašno odjednom i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete glatku smesu.

Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se testo za lepinjice sa sirom ohladi.

Dodajte jedno po jedno jaje, mešajući dok se potpuno ne sjedine.

Dodajte 60 g tvrdog sira, promešajte, pokrijte folijom i stavite u frižider 20-30 minuta.

Zatim kašikom i rukama formirajte kuglice (oko 15 komada), lepinjice sa sirom poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pospite preostalim rendanim sirom.

Pecite hlepčiće u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Francuske lepinjice (Gougère) sa hrskavom koricom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: