Domaće čokoladne kapljice za kolače koje proizvodima od testa daju takav čar, mogu da se naprave i kod kuće.
Domaće čokoladne kapljice od crne čokolade su izuzetno zdrave. Savršene su! Ako odlučite da ih uključite u recepte za keksiće sa komadićima čokolade, nećete pogrešiti!
Recept za njihovo pravljenje je izuzetno jednostavan i uključuje samo dva sastojka: nezaslađenu čokoladu i zaslađivač /na 30 g izlomljene čokolade dodaje se 5 g zaslađivača/. Da bi čokoladne kapljice bile zdravije od kupljenih u prodavnici, zaista je važno da počnete sa 100% nezaslađenom čokoladom za pečenje. Jedini sastojak na etiketi treba da bude čokolada.
Neka izaberemo eritritol kao zaslađivač. Ovo je odgovarajući zaslađivač bez šećera. Uprkos tome njegov kristalni oblik ne rastvara se u potpunosti, tako da će ove čokoladne kapljice biti malo zrnastije od kupljenih u prodavnici. Ako više volite glađu čokoladu, probajte da je zamenite stevijom u prahu ili agavom.
Sve što treba da uradite jeste da izlomite i istopite čokoladu, a nakon toga da je promešate sa zaslađivačem i kada se malo ohladi da napravite male čokoladne tačkice na papiru za pečenje koristeći kesicu sa odsečenim uglom ili špric.
U početku pripremljene čokoladne kapljice neće imate vrh. One će izgledati unapred, kao tačkice ili okrugle mrljice. Zbog toga, nakon što sipate otprilike polovinu čokolade, uzmite čačkalicu za zube (ili prosto koristite vrh svojih prstiju) i blago dodirnite centar čokoladne tačkice i nakon toga podignite prst ili čačkalicu.
Ovo menja i izoštrava amblematični vrh čokoladnog čips. Ako za vas nije bitno kako izgledaju, ostavite ih kao tačkice! Tako nastavite proceduru i sa ostaom čokoladom.
Ostavite čokoladne kapljice da se stegnu.
Neka Vam je slatko!
A ukoliko ste napunili teglicu čokoladnim kapljicama, izaberite neki recept za:
- mafine sa čokoladom;
- recepte sa čokoladni kapljicama;
Komentari