Način pripreme
Karfiol isecite na cvetove. Oljuštite slatki krompir i isecite ga na kockice.
Luk isecite na rebarca. Dodajte oceđenu leblebiju.
Dodajte začine - slatku i dimljenu alevu papriku, kim, beli i crni luk u prahu, so i malo maslinovog ulja. Dobro izmešati i sipati na papir za pečenje.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok slatki krompir ne bude gotov.
Za to vreme, kinoa se opere i stavi sa 1 šoljom vode da provri. Kada se to uradi, ostavlja se na šporetu sa otvorenim poklopcem dok ne upije vodu.
Spanać se opere i isecka ili iskida. Avokado je oljušten i isečen na kockice, a krastavac - na polovine. Iseckajte mirođiju i peršun.
Dobro izgnječite tofu. Iscedite sok od limuna i izgnječite dalje, skoro u kašu. Pomešajte sa mirođijom i peršunom.
Da biste finalizirali salatu od karfiola, spanaću u dubljoj posudi dodajte pripremljenu kinou, pečeno povrće sa leblebijom, pire od tofu sira, avokado i krastavac.
Bogatu salatu dobro izmešajte i začinite maslinovim uljem i solju po ukusu.
Ova salata od spanaća sa karfiolom i slatkim krompirom ima više hranljivih sastojaka od goveđe šnicle :)