Način pripreme
Prokuvajte vodu u šerpi, sklonite sa vatre i u nju stavite pirinčane nudle da se hidratizuju i nabubre.
Za to vreme očistite i sitno iseckajte mladi luk i beli luk. Ostavite perje luka ili deo njih.
Očistite i isecite pečurke i šargarepu - pečurke na kriške, a šargarepu na tanke štapiće.
Kuvajte piletinu dok ne omekša. Može da se peče ili prži sa povrćem, ali ja tako preferiram jer koristim i deo bujona od kuvanja.
Zagrejte vok tiganj sa susamovim uljem i prodinstajte, prvo minut, šargarepu, a zatim dodajte pečurke i kuvajte na jakoj vatri dok ne porumene, ali ostanu mekane. Na kraju stavite luk i beli luk, a posle minut sipajte soja sos, limunovu travu i đumbir.
Dobro promešajte i dodajte komade piletine, zatim nudle. Ulijte malo pilećeg bujona i kuvajte 2 minuta da se sve dobro izmeša.
Dodajte pera od luka (iseckana) i poslužite u dve posude nudle sa piletinom.
Prijatno sa pirinčanim nudlama sa piletinom i pečurkama.