Paprike punjene kuskusom i kukuruzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
11/04/2019
"Razbijte kulinarsku tradiciju sa ovim neobičnim i užasno ukusnim punjenim paprikama "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada, sorta Kalifornija
  • kuskus - 100 g
  • luk - 1 mala glavica, crni
  • grašak - 200 g, iz konzerve
  • kukuruz - 200 g, iz konzerve
  • pečena šunka - 100 g
  • so
  • ulje
  • biber
  • koziji sir - 60 g
  • čedar - 100 g
  • majčina dušica - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se raseku na polovine, očiste se od semenki, namažu se masnoćom, posole se i zapeku se sa dve strane na kratko u rerni.

Odvojeno se skuva sto grama kuskusa prema uputstvu na pakovanju. Glavica luka se iseče na sitno, stavlja se u tiganj sa malo masnoće i zaprži se. Nakon što omekša, stavlja se po dvesta grama graška i kukuruza.

Na kraju se dodaje šunka isečena na kocke. Nadev se začinjava biberom i solju, ako je neophodno i pomeša se sa skuvanim kuskusom. Zapečene paprike se pune nadevom.

Odozgo preko svake paprike se stavlja po parčence mekog kozijeg sira i narendan sir čedar. Paprike se vraćaju u rernu i dopeku se, dok se sir ne istopi. Preko ispečenih paprika se stavlja po struk majčine dušice.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar