Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pogačice»Ukusni i vazdušasti milibrodi

Ukusni i vazdušasti milibrodi

ValeriaValeria
Šef kuhinje
22794580188
Ukusni i vazdušasti milibrodi
Fotografije: Valeria
1 / 3
04/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Bakini milibrodi koje svi pripremamo i volimo za doručak generacijama"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 300 ml
  • sveži kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašika
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • sol - 1 kašika
  • brašno - oko 560 g
  • sir - 250 g
  • Za preliv
  • sveže mleko - 100 ml
  • kravlji maslac - 125 g istopljen
  • brašno - 2 kašike
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko malo zagrejte i dodajte šećer, kvasac i 2 kašike brašna. Ostavite da se aktivira.

U posudu prosejte 550 g brašna i posolite ga.

Pomešajte kiselo mleko sa sodom. Zatim dodajte jaje i umutite viljuškom. Dodajte ulje.

U posudu sa brašnom sipajte mešavinu kvasca i kiselog mleka.

Umesite testo. Malo je lepljivo. Dodajte 1 ili 2 kašike brašna, ali ne više. Nauljite ruke sa malo ulja i mesite. Ostavite testo pokriveno ili u posebnoj posudi sa poklopcem da naraste. Trebalo bi da se udvostruči u zapremini.

Sir izmrvite u podignuto testo i dobro umesite. Od testa oblikujte loptice. Jedna je oko 60-65 g. Ako je lepljivo, dodajte malo ulja na ruke. Kuglice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih. Ostavite 10 minuta, ne više.

Vreme je za preliv. Mleko, otopljeni maslac, jaje i brašno se umute ručno. Ovom mešavinom se prelivaju milibrodi.

Pekla sam pecivo za doručak na 180 stepeni oko 40 minuta. Ali moja pećnica je na gas, sudite po vašoj!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: