Način pripreme
Za mrvice od maslaca utrljajte hladan maslaca u komadima sa brašnom dok se ne formiraju mrvice. Pomešajte sa cimetom u prahu i šećerom i stavite u frižider.
Pripremite smesu za mafine tako što ćete bananu izgnječiti sa kiselim mlekom i sokom od limuna. Bananu možete zameniti pireom od bundeve, sitno rendanom šargarepom ili pireom od japanske jabuke, na primer.
Umutiti jaje sa šećerom i voćnim pireom + mleko. Dodajte veoma meki maslac i ponovo umutite dok ne postane glatko.
Sipajte prosijano brašno sa solju, sodom i praškom za pecivo. Mešajte lopaticom ili drvenom kašikom dok se potpuno ne upije.
Zbog maslaca smesa deluje malo gušća, ali ipak, ako vam se čini pregusta, dodajte još jednu kašiku kiselog mleka i jako kratko umutite.
Podeliti testo u kalupe za mafine prekrivene papirnim kapsulama (12 komada). Pospite obilno mrvicama od maslaca i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumene.
Vazdušasti, ukusni i aromatični mafini sa neverovatno hrskavim završetkom od mrvica od maslaca.
Prijatno!