Način pripreme
Pileći file je začinjen začinom za roštilj. Stavite ga u nauljeni pleh i pecite u rerni dok ne bude gotovo.
Stavite lonac vode na šporet da provri. Kada voda provri, dodajte testeninu sa vlakanima i kuvajte prema uputstvu na pakovanju.
Paprika se opere i očisti. Isečena je na trake. Šargarepa se oljušti i opere. Isecite je na kocke. Operite pečurke i isecite ih na pola.
Svaku polovinu isecite na kriške. U tiganj od livenog gvožđa stavite maslac i malo ulja. Dodajte seckano povrće i pržite.
Pečeni pileći file iseći na kockice. Skuvane makarone ocedite. Dinstano povrće se začini solju i bujonom, dodajući još soli jer će to začiniti i makarone.
Dodajte makarone i piletinu. Dodajte pavlaku za kuvanje. Promeša se. Kuva se kratko.
Makaroni sa vlaknima sa piletinom i pavlakom mirišu fantastično, a toliko su i ukusni.