Način pripreme
Skuvajte kus-kus prema uputstvima na pakovanju. Obično se prelije ključalom vodom koja je prst iznad, poklopi poklopcem i ostavi oko 5-6 min - dok se voda ne upije.
Kus-kus posolite i pobiberite i ostavite da se ohladi.
Dodajte rendanu mocarelu, kačkavalj, kurkumu, majčinu dušicu (ili druge začine) i umućena jaja.
Smesu dobro promešati i lagano vlažnim rukama oblikovati male ćuftice.
Ako vam smesa nije dovoljno gusta, dodajte malo prezli.
Oblikovane ćuftice bez mesa uvaljajte u prezle začinjene solju, dimljenom alevom paprikom i majčinom dušicom.
U pleh staviti papir za pečenje i poprskati maslinovim uljem.
Ređajte vegetarijanske ćuftice i pokapajte ih maslinovim uljem.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene, okrenite ih posle oko 20 minuta, a zatim završite sa pečenjem ćuftica od kus-kusa i mocarele.