Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Instant nudle sa mlevenim mesom i poširanim jajem

Instant nudle sa mlevenim mesom i poširanim jajem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Instant nudle sa mlevenim mesom i poširanim jajem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Sve dobro promešajte sa sosom pre nego što pojedete instant nudle sa mlevenim mesom i poširanim jajetom."

Potrebni sastojci

  • instant nudle - 1 pakovanje
  • jaje - 1 komad
  • mladi luk - 1 stabljika, mala
  • konzervirani kukuruz - 2 kašike
  • mleveno meso - 70 g
  • luk - 1/2 glavice, manja
  • beli luk - 1 čen
  • soja sos - 1 kašika + 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • začin 5 aroma - 1 kašičica, Azijska mešavina mirođije, kasije, anisa, sladića
  • biber - 1 prstohvat
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • voda - 4 kašike, topla
  • pirinčano sirće - 1 kašičica
  • ulje
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk se iseče na sitne komade, a beli luk se isecka na veoma sitno. Odvojite seckano perje od mladog luka.

Mleveno meso se prži sa lukom. Kada je spremno, dodajte 1 kašiku soja sosa, 5 začina, šećer, biber i kukuruzni skrob, rastvoren u 4 kašike tople vode. Kratko se meša i kada se rastvori skine se sa ringle.

Kuvajte nudle prema uputstvima na pakovanju. Kada omekšaju, umočite kašiku u vodu i u nju slomite jaje. Služi kao barijera između nudli i jajeta da se ne zalepi za njih. Pustite da se jaje kuva oko 3 minuta, belance treba da bude potpuno kuvano, a žumanca tečno.

Za sos sipajte začin iz paketa nudli i dodajte 1 kašičicu soja sosa i pirinčano sirće. Dobro promešati.

Odložite gotovo poširano jaje. Ocedite rezance, ostavite samo malo vode.

Prilikom serviranja prvo prelijte sosom od začina za nudle. Gotove nudle se sipaju u njega. Na sredinu stavite mleveno meso, a preko poširano jaje.

Dodajte kukuruz iz konzerve ili na pari, seckani mladi luk i pospite susamom. Sve dobro promešajte sa sosom pre nego što pojedete instant nudle sa mlevenim mesom i poširanim jajetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: