Način pripreme
Pirinač dobro operite, a zatim ga potopite u hladnu vodu sa 1/2 kašičice soli.
Kupus se ocedi i sitno isecka.
Pileće karabatake operite i prebacite u šerpu sa hladnom vodom, dodajte so, lovorov list i piment i biber u zrnu. Kuvajte oko 25 minuta, a zatim kuvanu piletinu prebacite u posudu i začinite solju, mlevenim biberom, prstohvatom kurkume i đumbirom u prahu. Procedite bujon i koristite ga za pirinač.
U tiganju sa masnoćom propržite luk, beli luk, rendanu šargarepu i posle nekoliko minuta rendani kiseli kupus. Nakon što omekša dodati pirinač oceđen od vode. Povremeno mešajte da upije mast. Sipajte 2 šolje vrelog bujona i smesa se ostavi da se krčka na šporetu dok se ne zgusne.
Prebacite pirinač u pleh, dodajte još 1 šolju bujona i odozgo poređati piletinu. Na kraju poprskajte tankim mlazem ulja i stavite pleh u rernu zagrejanu na 180 stepeni na srednju rešetku oko 35 - 40 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.
Posle toga uključujemo rernu samo na gornji grejač i pečemo piletinu sa pirinčem još desetak minuta ili dok piletina ne dobije ukusan ten.
Gotovu piletinu sa pirinčem i kiselim kupusom izvadite iz rerne i pokrijte pleh poklopcem ili krpom na 15 minuta, da pirinač ostane sočan.
Dobar apetit uz Moju ukusnu piletinu sa pirinčem i kiselim kupusom u rerni!