Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Merdžemek ćuftice (Mercimek Koftesi)

Merdžemek ćuftice (Mercimek Koftesi)

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3161111k89
Merdžemek ćuftice (Mercimek Koftesi)
Fotografije: Juliya
1 / 3
16/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Veoma aromatične i ukusne posne ćuftice od bulgura i sočiva koje možete poslužiti uz omiljeni sos. Ne treba im ni pečenje ni prženje. Izuzetno zdravo i ukusno!"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1/2 šolje
  • fini bulgur - 1/2 šolje
  • voda - 1, 5 šolja
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 3 stabljike
  • peršun - 1 veza
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • sumak - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • limun - 1 komad
  • zelena salata - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo su veoma ukusne posne ćuftice iz turske kuhinje. Veoma zdravo i ukusno.

Crveno sočivo operite i skuvajte, dodajte bulgur, poklopite, sklonite sa vatre i ostavite oko 30 minuta.

Zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni luk. Dodajte paradajz pire i začine i promešajte.

Peršun i zeleni luk sitno iseckati i sve izmešati do jednolične smese.

Rukama oblikujemo ćuftice od sočiva i bulgura, lagano pritiskajući prstima, i ostavimo da odstoje nekoliko sati da se ukusi spoje. Ćuftice su gotove i ne treba ih peći. Ovako se služe.

Poslužujemo Mercimek Koftesi sa zelenim listovima i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: