Način pripreme
U duboki pleh sipajte izmrvljeni bulgur. Jedno za drugim, preko njega sipajte sitno seckani crni luk, izgnječeni beli luk, oljušten i narendan paradajz, paradajz pire i salsu od ljutih papričica, a svaku namirnicu dobro utrljajte dlanom u bulgur. Mesite veoma dobro dok bulgur sve ne upije.
Bulgur će nabubreti od tešnosti koju upije. Sipajte smesu od suvih začina (kumin, sumak, isot, biber i aleva paprika), posolite i pomovo dobro promešajte. Dodajte maslinovo ulje i oko jedne šoljice tople vode. Kada bulgur upije i vodu, dodajte i naseckani peršun.
Smesu oblikujte u loptu i umotajte je u providnu foliju da odstoji nekoliko sati. Nakon tog vremena, prstima uzimajte malo od bulgura, dlanovima ga izmesite i formirajte oblik duguljaste ćufte. Ovo jelo se konzumira u listi Iceberg salate sa komadićem paradajza, preliveno sokom od nara ili sokom od limuna.
Ovu smesu možete da pripremite i uz pomoć miksera u dubokoj posudi. Količina začina i soli se može menjati u zavisnosti od vašeg ukusa.