Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Toskanska pileća supa

Toskanska pileća supa

ZoriZori
Guru
8932865k
Toskanska pileća supa
Fotografije: Zori
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Gotovu toskansku pileću supu pospite sitno seckanim svežim peršunom i listovima celera. Bon apeti, ragaci!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g (kuvane)
  • riizi testenina - 1 šolja (ili druga vrsta male testenine, npr. kvadruči, stelini i ditalini)
  • pileći bujon - 2 l
  • luk - 1 glavica (sitno iseckana)
  • celer - 2 stabljike sa listovima
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i dodajte seckani luk sa prstohvatom soli.

Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte izgnječeni beli luk i kuvajte još nekoliko minuta.

Dodajte sitno iseckanu šargarepu i celer. Dinstajte povrće oko 3-4 minuta, pa dodajte oljušten i na kockice isečen paradajz.

Dodajte bujon i piletinu, takođe isečenu na kockice, i začinite solju i biberom.

Smanjite toplotu i ostavite da se ukusna pileća supa kuva 15-20 minuta. Na kraju dodajte malu sirovu testeninu i kuvajte oko deset minuta ili prema uputstvu na pakovanju.

Gotovu toskansku pileću supu pospite sitno seckanim svežim peršunom i listovima celera.

Bon apeti, ragaci!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti