Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Pečeni pasulj u đuvečari

Pečeni pasulj u đuvečari

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
13134772
Pečeni pasulj u đuvečari5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Tradicionalni pečeni pasulj u đuvečari za praznično Badnje veče."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • nana - 1/4 veze sveža
  • čubar - 1 kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.

Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva.

Sipala sam ulje i alevu papriku na dno đuvečare.

Crni luk, beli luk i šargarepu sam sitno iseckala i stavila i njih u đuvečaru.

Posipala sam čubrom i sitno iseckanom nanom, posolila i stavila lovorov list.

Tvrdo kuvani pasulj sam prelila sa vodom u kojoj se kuvao preko povrća.

Đuvečaru sa pasuljem sam stavila u hladnu rernu i pekla oko 2 sata na 180 stepeni sa ventilatorom.

Tradicionalni pečeni pasulj u đuvečari za praznično Badnje veče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: