Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa čokoladnim kremom

Ekleri sa čokoladnim kremom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Ekleri sa čokoladnim kremom
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
"Znamo odlične recepte za eklere, ali ovaj je jedan od najuspešnijih - uzmite list i zapišite ga"

Potrebni sastojci

  • Za eklere
  • voda - 1 šolja
  • maslac - 100 g
  • brašno - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 4 komada
  • Za krem
  • čokolada - 250 g prirodna
  • pavlaka - 250 ml tečna
  • maslac - 3 kašike
  • šećer - 1/2 šolja, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri sa puterom i solju. Zatim odjednom sipajte brašno i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete testo koje se odvaja od zidova posude. Ostavite da se ohladi i umešajte jaja, jedno po jedno, dok se svako ne sjedini.

Sipajte testo u kesu, a duguljaste eklere špricajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Stavite da se peku u zagrejanoj umerenoj rerni dok ne udvostruče zapreminu i porumene.

Ne otvarajte vrata rerne dok se peku, jer ekleri mogu spasti. Kada su gotovi, ostavite ih da se ohlade u ugašenoj rerni.

Za krem istopite čokoladu sa maslacem i šećerom na pari bez ključanja. Ostavite čokoladnu mešavinu da se ohladi. Posebno umutiti pavlaku, pa pažljivo umešati, postepeno dodavajući čokoladu.

Dobijenim kremom napunite eklere. Po želji možete odvojiti malo čokolade i maslaca za ukrašavanje gotovih eklera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: