Način pripreme
Stavite vodu da provri sa puterom i solju. Zatim odjednom sipajte brašno i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete testo koje se odvaja od zidova posude. Ostavite da se ohladi i umešajte jaja, jedno po jedno, dok se svako ne sjedini.
Sipajte testo u kesu, a duguljaste eklere špricajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Stavite da se peku u zagrejanoj umerenoj rerni dok ne udvostruče zapreminu i porumene.
Ne otvarajte vrata rerne dok se peku, jer ekleri mogu spasti. Kada su gotovi, ostavite ih da se ohlade u ugašenoj rerni.
Za krem istopite čokoladu sa maslacem i šećerom na pari bez ključanja. Ostavite čokoladnu mešavinu da se ohladi. Posebno umutiti pavlaku, pa pažljivo umešati, postepeno dodavajući čokoladu.
Dobijenim kremom napunite eklere. Po želji možete odvojiti malo čokolade i maslaca za ukrašavanje gotovih eklera.