Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Jela u đuvečari»Pečena predjela u đuvečarama

Pečena predjela u đuvečarama

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
761664819
Pečena predjela u đuvečarama
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
29/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
4
"Ova pečena predjela su odličan izbor za zdrav doručak ili lagani ručak. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • crvena paprika - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • masline - 50 g
  • feta sir - 100 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so i biber - po ukusu
  • svež peršun - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu: Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pripremite povrće:

Dodajte crvenu papriku, zelenu papriku, luk, paradajz i feta sir i masline.

Dobro promešati.

Začinite: Dodajte maslinovo ulje i začinite solju i biberom po ukusu.

Ponovo promešajte da se svi sastojci dobro izmešaju.

Rasporedite smesu u đuvečare: Smesu ravnomerno rasporedite u posudu za pečenje ili porcelansku posudu.

Pecite: Pecite predjela u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta ili dok vrh ne porumeni i jaja se dobro stegnu.

U svaku đuvečaru stavite po 1 jaje - 5 minuta pre vađenja iz rerne.

Za posluživanje: Izvadite đuvečare iz rerne i ostavite da se ohlade nekoliko minuta. Poslužite ih ukrašene svežim peršunom po želji.

Ova pečena predjela u đuvečarama su odličan izbor za zdrav doručak ili lagani ručak. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: