Pikantna medena rebra sa mladim krompirom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
28/01/2019
"Ako razmišljate o tome koliko su stvarno ukusna - odmah odgovaramo - MNOGO!"
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano198
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1, 3 kg
  • mladi krompir - 800 g
  • tikvice - 1 komad
  • med - 3 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
  • kečap - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • čubar
  • mešavina začina od povrća
  • pikantni začin
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra ostavite kao što ste ih i kupili - cela.

Promešajte med sa ostalim začinima, osim mešavine začina od povrća. Dobijenom marinadom premažite dobro rebra i ostavite ih da upiju marinadu najmanje 5 sati ili preko večeri.

Oljuštite krompir i ostavite ga ceo, ako nisu previše veliki. Začinite krompir mešavinom začina od povrća, dodajte malo aleve paprike, čubra, bibera i ulja.

Nasecite tikvicu na kockice i promešajte je sa krompirom.

Stavite komad rebara na pleh premazan uljem i rasporedite krompir.

Sipajte čašu vode i pecite u umereno zagrejanoj rerni oko 1 sat dok sve ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar