Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Patišpanj kolač sa vodom

Patišpanj kolač sa vodom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Patišpanj kolač sa vodom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Lak i ukusan patišpanj, možete ga jesti za doručak ili da koristite kao osnovu za vašu tortu"

Potrebni sastojci

  • voda - 140 ml
  • ulje - 50 ml
  • limun - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • so - 1/2 kašičice
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 50 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • brašno - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipamo vodu i dodajemo ulje. Dodajemo sok od limuna i šećer. Mešamo oko minut-dva.

Dodajemo so, sirće i cimet i rendanu koru od limuna, ponovo promešamo i dodajemo prosejano brašno iz dva dela, mešamo energično da se ne stvore grudvice.

Rastvaramo sodu u 2 supene kašike vode i sipamo u smesu. Dobro promešamo da se aktivira.

Dodajemo krupnije izmrvljene orahe i dobro promešamo.

Na dno pleha stavljamo papir za pečenje i namažemo malo.

Sipamo smesu i rasporedimo ravnomerno.

Veličina pleha je 18 cm.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni 35-40 minuta.

Dok je kolač još topao, oblino ga mažemo sirupom po izboru. Ja sam koristila sok od pomorandže, ali može i običan sirup sa vodom i šećerom.

Ovaj patišpanj kolač možete koristiti kao osnovu za tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: