Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanje sa piletinom i sosom Alfredo

Lazanje sa piletinom i sosom Alfredo

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Lazanje sa piletinom i sosom Alfredo
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ako pri ruci imate kore za lazanje, možete pripremiti izuzetno ukusnu i jednostavnu lazanju, koja će vam postati omiljena"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 30 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • pavlaka za kuvanje - 350 ml
  • parmezan - 70 g, rendan
  • beli luk - 2 čena
  • muskatni oraščić u prahu - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • pileći file - 200 g, kuvan ili pečen
  • spanać - 50 g
  • kore za lazanje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi rastopite maslac i dodajte sitno iseckan beli luk i brašno. Nakon minut dodajte pavlaku, so, biber i muskatni oraščić.

Pospite parmezanom i mešajte dok se ne rastopi.

Dodajte spanać, isečen na trake i iskidani pileći file. Promešajte i skinite sa vatre.

U odgovarajuću posudu za pečenje stavite od sosa, koji treba da pokrije dno, preko poređajte kore za lazanje. Ređajte kore sos. Odozgo završite lazanju sosom.

Pokrijte alu folijom i pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite oko 20 minuta.

Izvadite lazanju iz rerne, ostavite da se ohladi 15 minuta i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: