Način pripreme
1. Riblje filete, očišćene od kostiju i osušenu stavite u namazan pleh, pospite solju i maslinovim uljem, stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 10-15 minuta u zavisnosti od debljine.
2. Za to vreme pripremite sos Alfredo, koji se brzo i lako pravi. On je najčešće u društvu testenine ili mesa od ptica, ali ćemo ga ovde koristiti za pravljenje ove čudesne bele ribe, bakalara ili oslića. U principu, u receptima za Alfredo sos se retko nalazi žumance, ali sam ga ja dodala da obogati jelo.
3. Ugrejte maslac na tihoj vatri i u njega stavite sitno iseckan beli luk da pusti miris. Sipajte pavlaku. Od nje možete staviti više ako vam se dopadaju jela sa više sosa.
4. Kuvajte nekoliko minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje i skinite.
5. Posolite po ukusu, stavite biber, parmezan i žumance. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Žumance će se skuvati od toplote, ali ne treba da se preseče, nego da bude kremasto, spojeno sa pavlakom.
6. Gotovu ribu izvadite iz rerne i možete odmah preliti sosom, a možete izvaditi na tanjir i preliti ukusnim Alfredo sosom. Ako izaberete prbu varijantu mnogo je bolje, zato što će se tako pomešati sosevi ribe sa sosom i biće čarobno.
7. Pospite sitno iseckanim sremušem ili svežim peršunom i servirajte belu ribu sa Alfredo sosom toplu.
Prijatno!