Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanje sa patlidžanom i mlevenim mesom

Lazanje sa patlidžanom i mlevenim mesom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3131111k87
Lazanje sa patlidžanom i mlevenim mesom
Fotografije: Juliya
1 / 2
15/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ukusne lazanje sa patlidžanom i mlevenim mesom - aromatične, zasitiće vas i neodoljive su!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • mlevena govedina - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 200 g iz konzerve, isečen na kockice
  • kore za lazanje - 6 komada
  • so
  • biber
  • sušeni bosiljak
  • ulje - 2 kašike
  • parmezan - 50 g
  • za Bešamel
  • kravlji maslac - 40 g
  • brašno - 40 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice u prahu
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseckati, šargarepu izrendati, patlidžan oljuštiti i iseći na kockice. U dublji tiganj sipajte ulje i propržite luk i šargarepu, dodajte patlidžan i mleveno meso.

Dinstajte uz povremeno mešanje i dodajte paradajz isečen na kockice, bosiljak, so i crni biber. Neka se kuva.

U međuvremenu pripremite bešamel. Stavljamo maslac u šerpu, nakon što se otopi dodamo brašno i posle minut dodajemo mleko u etapama uz stalno mešanje. Zatim posolite, dodajte crni biber i muškatni oraščić i kuvajte dok se ne zgusne.

Kada su mleveno meso sa povrćem i bešamel gotovi, sastavite lazanje.

Na dno odgovarajuće posude za pečenje stavite malo bešamel sosa, na njega rasporedite kore za lazanje, zatim smesu od mlevenog mesa i patlidžana. I tako dok ne potrošite proizvode.

Sipajte oko 2 kašike smese na gornji sloj kora i na kraju bešamel sos. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite lazanje sa mlevenim mesom u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta.

Lazanje od patlidžana i mlevenog mesa izvadite iz rerne, ohladite 15 minuta i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: