Bonapeti.rs»Recepti»Marinirane pikantne pečurke

Marinirane pikantne pečurke

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Marinirane pikantne pečurke3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Savršene marinirane pečurke pikantnog ukusa, idealne kao dodatak prazničnom meniju"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • karanfilić - 2 - 3 ružice
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 10 zrna
  • so - 1 kašičica
  • suve ljute paprike - 2 komada, po želji
  • voda - 300 ml
  • za marinadu
  • mirođija - 1/2 veze
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • senf po izboru - 1 kašičica
  • soja sos - 1 supena kašika
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberemo male pečurke ili ako su veće isečemo na 4 dela.

Operemo ih dobro i stavljamo u šerpu na vatru.

Dodajemo so, karanfilić, lovorov list, zrna bibera i ljute paprike.

Ostavljamo da se peče oko 5 minuta, mešamo da se ne lepi po dnu šerpe.

Posle dodajemo vodu i ostavljamo 15-20 minuta na umerenoj vatri.

Za to vreme pripremamo marinadu.

Isečemo mirođiju sitno i stavljamo u duboku posudu. Beli luk takođe isečemo sitno i stavljamo u secka.

Dodajemo ulje, šećer, senf, soja sos i sok od limuna.

Dobro promešamo da se ravnomerno pomešaju svi sastojci.

Gotove pečurke, bez tečnosti sipamo u marinafu i promešamo.

Stavljamo marinirane pečurke u staklenu teglu. Čuvamo pečurke u frižideru nedelju dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: