Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Marinirane pečurke»Marinirane pečurke sa ruzmarinom

Marinirane pečurke sa ruzmarinom

Marinirane pečurke sa ruzmarinom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Po mišljenju šaljvdžija ima dve vrste pečuraka - one od kojih se umire i one og kojih se ne umire. Mi ćemo dodati i ove, koje su božanstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 700 g
  • sirće - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • ruzmarin - 1 supena kašika
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite pečurke. Ako su krupnije isecite ih na pola.

Stavit eih u odgovarujuću posudu i prelijte vodom. Dodajte sirće, ulje, so i šećer.

Ugrejte ih, dok ne provre. Ostavite da vri oko 5-6 minuta.

Sklonite posudu sa strane, dodajte ruzmarin i ostavite oko 30 minuta da upiju marinadu. Procedite ih i konzumirajte hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: