Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjetine sa lukom u rerni

Šnicle od svinjetine sa lukom u rerni

KrisiKrisi
Početnik
301179
Šnicle od svinjetine sa lukom u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
10
"Koliko mnogo šnicli od svinjetine sa lukom u rerni"

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjetine - 12 komada, bez kostiju
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 5 čenova
  • mast - 1/2 šolje, tečna /ulje/
  • soja sos
  • so
  • biber
  • crno vino - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se istuku čekićem i mariniraju u malo soja sosa, soli i bibera.

Luk iseckajte i malo posolite.

Beli luk je sitno iseckan.

Preko šnicli od svinjetine rasporedite luk i beli luk.

Preliju se vrelom istopljenom mašću i ostave nekoliko sati u frižideru.

Neposredno pre pečenja zaliju se vinom.

Pecite šnicle od svinjetine sa lukom u rerni pod folijom oko 2 sata, tokom prvog 1 sata rerna se zagreva na 200 stepeni, a tokom drugog - na 160.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: