Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od lista vinove loze sa jagnjetinom

Sarme od lista vinove loze sa jagnjetinom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Sarme od lista vinove loze sa jagnjetinom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Sarme od lista vinove loze sa jagnjetinom i pirinčem - jelo za poznavaoce ukusne domaće hrane!"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 80 g
  • so
  • biber
  • peršun
  • čubar
  • listovi vinove loze - 50 komada
  • pirinač - 1/2 šolje
  • mladi beli luk - 1 veza
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se isecka na što sitnije. Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodajte meso. Čim se proprži dodati so, biber, pirinač, so i peršun.

Smesa se promeša i kada se ohladi malo, stavi u prethodno vrelom vodom preliven list vinove loze. Umotaju se sarme i ređaju u šerpu.

Zaliju se vrelom vodom i ostave na vatri dok se pirinač ne skuva. Gotove sarme od lista vinove loze poslužuju se uz kiselo mleko umućeno sa mladim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: