Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Ukusne sarmice od lista vinove loze

Ukusne sarmice od lista vinove loze

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2414k255
Ukusne sarmice od lista vinove loze
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
01/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ne samo ukusne, već veličanstvene sarmice od lista vinove loze!"

Potrebni sastojci

  • list vinove loze - 1 tegla, konzervirani
  • mleveno meso - 500 g (mešavina ili svinjsko)
  • pirinač - 200g
  • paradajz - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • origano
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte luk na sitno i prodinstajte ga sa malo ulja u dubokom tiganju, dodajte mleveno meso i dve kašike vode, promešajte da se sve pretvori u mrvice.

Začinite alevom paprikom, biberom, posolite i dodajte čubar. Operite pirinač i dodajte ga u mleveno meso, lagano sve propržite i dolijte jednu šoljicu vode.

Paradajz narendajte i dodajte ih u mleveno meso, poklopite i ostavite na kratko, ali obavezno promešajte nekoliko puta i gledajte, ako je voda isparila, a pirinač nije još polu skuvan, dodajte još vode. Isključite vatru, kada je pirinač i skoro skuvan.

Izvadite listove iz tegle i na dasku stavljajte jedan list i na njega kašičicu nadeva. Prvi umotajte strane, i a kasnije sarmicu umotajte kao rolat.

Tako upotrebite sve listove, poređajte ih u šerpu, u koju prvo na dno stavite stavite malo ulja i nekoliko listova, a zatim sarmice poređajte gusto. Sipajte jednu čašu vode, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: