Način pripreme
Naseckajte luk na sitno i prodinstajte ga sa malo ulja u dubokom tiganju, dodajte mleveno meso i dve kašike vode, promešajte da se sve pretvori u mrvice.
Začinite alevom paprikom, biberom, posolite i dodajte čubar. Operite pirinač i dodajte ga u mleveno meso, lagano sve propržite i dolijte jednu šoljicu vode.
Paradajz narendajte i dodajte ih u mleveno meso, poklopite i ostavite na kratko, ali obavezno promešajte nekoliko puta i gledajte, ako je voda isparila, a pirinač nije još polu skuvan, dodajte još vode. Isključite vatru, kada je pirinač i skoro skuvan.
Izvadite listove iz tegle i na dasku stavljajte jedan list i na njega kašičicu nadeva. Prvi umotajte strane, i a kasnije sarmicu umotajte kao rolat.
Tako upotrebite sve listove, poređajte ih u šerpu, u koju prvo na dno stavite stavite malo ulja i nekoliko listova, a zatim sarmice poređajte gusto. Sipajte jednu čašu vode, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri.