Način pripreme
Testo se pravi i deli na dve loptice od kojih je jedna nešto veća jer će morati da izađe iz tepsije. Kada se testo dobro opusti, uzmite veliku kuglu i razvijte je u tanku koru.
Tepsiju dobro pokrijemo i pustimo da ivice vise izvan nje (moraće da preklapaju gornju koru).
Za punjenje: 1 šolju pirinča kuvati sa 3 šolje vode. Kada voda ispari, dodajte maslac i ostavite da se ohladi. Kada se dobro prohladi, dodajte dobro umućena jaja i sir.
Dobro promešati i preliti preko kore. Drugu loptu takođe tanko razvijemo i njome prekrijemo klin. Ivice donje kore preklopimo tako da fino zatvorimo klin, preklapajući gornju koru.
Otopite oko 50 g maslaca i prelijte ga preko klina. Rodopski klin možete ispeći u rerni ili na šporetu, a pleh/tiganj morate podmazati kravljim maslacem.
Rodopski klin sa domaćim korama je gotov.