Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Slana jelka od lisnatog testa

Slana jelka od lisnatog testa

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Slana jelka od lisnatog testa
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Slana jelka od lisnatog testa - da vam kažem, ako je zamenite kobasicom i kačkavaljem, možete je pripremiti bilo kada"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • pesto - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • čeri paradajz - 200 g
  • mocarela - 125 g mini
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo malo razvijemo oklagijom i podelimo na dva dela iste veličine.

U pleh od rerne stavite list papira za pečenje i na njega stavite jedan deo lisnatog testa. Namažite ga pestom.

Narendajte kačkavalj i pospite ga preko pesta. Stavili smo drugi list. Oštrim nožem oblikujemo jelku maksimalne veličine. Pravimo horizontalne trake širine oko 2 cm.

Svaku traku uvijamo u spiralu nekoliko puta da dobijemo grane drveta.

Lisnato testo peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15-20 minuta.

Nakon što se jelka od slanog lisnatog testa ispeče i ohladi, ukrašava se čeri paradajzom i mini mocarela kuglicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: