Način pripreme
Isečemo piletinu za janiju na porcije. U šerpi ugrevamo maslinovo ulje i dodajemo meso.
Pržimo po 3-4 minuta sa obe strane.
Isečemo luk na kockcie srednje veličine i dodajemo u meso. Mešamo i ostavljamo luk da se dinsta oko 5 minuta.
Paradajz isečemo na kockcie i sipamo u šerpu. Promšamo i kuvamo još 10 minuta ispod poklopca.
Paradajz pire pomešamo u 200 ml vode ili bujona i dodajemo takođe u šerpu. Dodajemo i lovorov list i zrna bibera.
Poklopimo šerpu, smanjujemo rernu i kuvamo 20-25 minuta.
Nakon toga sipamo vino. Ostavljamo jelo sa piletinom da se krčka još 10 minuta.
Dodajemo maslac i skidamo sa vatre.
Serviramo grčrku janiju sa sitno iseckanim peršunom.
Prijatno!
Kokinisto - pileća janija po grčkom rceptu možete je servirati uz grčki hleb.