Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Kokinisto - pileća janija po grčkom receptu

Kokinisto - pileća janija po grčkom receptu

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
782216218
Kokinisto - pileća janija po grčkom receptu
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
18/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kokinisto - pileća janija po grčkom rceptu možete je servirati uz mekani hleb."

Potrebni sastojci

  • pile - 700 - 800 g
  • luk - 4 velike glavice
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • belo vino - 100 ml
  • kravlji maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 7 - 8 zrna
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
  • voda - 200 ml ili bujon
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo piletinu za janiju na porcije. U šerpi ugrevamo maslinovo ulje i dodajemo meso.

Pržimo po 3-4 minuta sa obe strane.

Isečemo luk na kockcie srednje veličine i dodajemo u meso. Mešamo i ostavljamo luk da se dinsta oko 5 minuta.

Paradajz isečemo na kockcie i sipamo u šerpu. Promšamo i kuvamo još 10 minuta ispod poklopca.

Paradajz pire pomešamo u 200 ml vode ili bujona i dodajemo takođe u šerpu. Dodajemo i lovorov list i zrna bibera.

Poklopimo šerpu, smanjujemo rernu i kuvamo 20-25 minuta.

Nakon toga sipamo vino. Ostavljamo jelo sa piletinom da se krčka još 10 minuta.

Dodajemo maslac i skidamo sa vatre.

Serviramo grčrku janiju sa sitno iseckanim peršunom.

Prijatno!

Kokinisto - pileća janija po grčkom rceptu možete je servirati uz grčki hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: