Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Duplo pečeni krompir sa sirom ​

Duplo pečeni krompir sa sirom ​

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Duplo pečeni krompir sa sirom ​
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
19/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Lako, brzo i veoma ukusno - savršeno za večeru ili za predjelo za pivo - duplo pečeni krompir sa sirom ​"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, velikih
  • kravlji maslac - 6 kašika
  • topljeni sir - 80 g
  • kačkavalj - 100 g
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1/4 kašičice
  • ruzmarin - 1/4 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • peršun - 2 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Svaki krompir koji je dobro opran sa korom umotajte u aluminijumsku foliju i stavite u pleh, da se peče u rerni oko 50 minuta na 200 stepeni ili dok ne omekša.

Nakon što su već pečeni, ostavite ih da se malo ohlade i isecite na dve jednake polovine po dužini.

Krompir poređajte u tepsiju sa korom na dnu i isečenom stranom na gore. Svaki krompir pažljivo posolite. Oštrim nožem napravite rešetku sa unutrašnje strane svakog krompira.

Premažite maslacem sve komade krompira. Zatim se na svaki krompir stavi topljeni sir i začini preostalim začinima, biberom i ruzmarinom.

Ponovo stavite posudu na 10 minuta dok se topljeni sir ne istopi. Nakon toga viljuškom izgnječite topljeni sir i dodajte prethodno narendani kačkavalj.

Ponovo se pleh sa ukusnim pečenim krompirom vraća u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se kačkavalj lepo zapeče.

Poslužite topao duplo pečeni krompir sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: