Način pripreme
Svaki krompir koji je dobro opran sa korom umotajte u aluminijumsku foliju i stavite u pleh, da se peče u rerni oko 50 minuta na 200 stepeni ili dok ne omekša.
Nakon što su već pečeni, ostavite ih da se malo ohlade i isecite na dve jednake polovine po dužini.
Krompir poređajte u tepsiju sa korom na dnu i isečenom stranom na gore. Svaki krompir pažljivo posolite. Oštrim nožem napravite rešetku sa unutrašnje strane svakog krompira.
Premažite maslacem sve komade krompira. Zatim se na svaki krompir stavi topljeni sir i začini preostalim začinima, biberom i ruzmarinom.
Ponovo stavite posudu na 10 minuta dok se topljeni sir ne istopi. Nakon toga viljuškom izgnječite topljeni sir i dodajte prethodno narendani kačkavalj.
Ponovo se pleh sa ukusnim pečenim krompirom vraća u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se kačkavalj lepo zapeče.
Poslužite topao duplo pečeni krompir sa sirom.